Estudio Esteban
Image default
Recreation / Travel

Welke talen worden er gesproken in Zuid Amerika

Ga je binnenkort een reis maken naar Zuid-Amerika? Dan moet je je wel goed voorbereiden, want lang niet overal spreken ze Engels. Sterker nog, je zult je maar in bijzonder weinig situaties met alleen Engels kunnen redden. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende talen die ze in Zuid Amerika spreken zodat jij niet met je mond vol tanden staat wanneer je die adembenemende Latijn-Amerikaanse stoot probeer te versieren.

Spaans

In de meeste landen in Zuid Amerika spreken ze Spaans. Denk hierbij onder meer aan landen als Mexico, Argentinië, en Peru. Dit zijn landen waar veel reizigers aan bezoekje aan brengen en je dus maar beter een beetje Spaans voor kunt spreken.

Gelukkig is Spaans geen ingewikkelde taal en kun je met een paar maanden oefenen al een zeer schappelijk gesprek voeren. Let wel dat Spaans vaak erg snel gesproken wordt, dus attendeer er altijd op dat je nog nieuw bent met de taal en er langzaam gesproken dient te worden. De lokale bevolking zal het maar al te leuk vinden dat jij probeert om te communiceren in hun eigen taal!

Portugees

Een taal die net wat moeilijker is dan Spaans maar ook in een zeer groot gedeelte van Zuid-Amerika wordt gesproken is Portugees. In heel Brazilië wordt namelijk Portugees gesproken. En veel Brazilianen zijn bijzonder koppig en gaan echt geen Spaans met je spreken.

Om Portugees te leren heb je wel wat meer training nodig, alhoewel de basis van de taal niet al te ingewikkeld is om te snappen, het gaat meer om de uitspraak. Probeer dus veel te luisteren naar podcasts om bekend te raken met de bijna Russisch klinkende klanken.

Ga je een reis maken naar Zuid-Amerika en wil je graag je talen bijwerken van te voren? Dan raden wij de app DuoLingo aan. Je kunt hier als complete beginner vrij snel de taal onder de knie krijgen en binnen slechts enkele weken of maanden een goed gesprek voeren met een local.