Estudio Esteban
Image default
Recreation / Travel

Reizen door bijzonder Japan

Achter een high-tech façade gaat een traditionele wereld van Samurai-kastelen en soms ondoorgrondelijke omgangsvormen schuil. Verbaas u over de hypermoderne hoofdstad Tokyo en reis via de heilige vulkaan Fiji naar Kyoto. Huur daar een fiets en ontdek de typische Japanse tuinen en tempels, of vaar in een boot de Hozugawa (Hozu rivier). Of kies voor een bijzondere overnachting tijdens uw rondreis Japan en verblijf in minshuku’s, typisch Japanse pensions.

Klimaat
Een reis door Japan, is een reis door vele klimaten. Door de uitgestrekte noord-zuid ligging van het eilandenrijk zorgen de koude Siberische winden in het noordelijke Hokkaido in de wintermaanden voor bijzonder lage temperaturen. Zelfs de zomers zijn hier niet warm. Een bergrug zorgt ervoor dat op het eiland Honshu twee klimaatzones voorkomen. Zo liggen de Japanse Alpen ten westen van deze bergrug. Hier zijn de winters koud, omdat de Siberische winden ook hier waaien. De dikke sneeuwlaag die hier in de winters valt, zorgen voor een prachtige sfeer. Tokio en Kyoto liggen aan de oostkant van de bergrug. De bergrug houdt de Siberische poolkoude tegen. De winters zijn hier dan ook aangenamer van temperatuur. Okinawa, in het diepe Zuiden, kent subtropische klimaat, hier zijn de winters dan ook aangenaam warm. In heel Japan valt in de zomermaanden de meeste regen en kan de dagtemperatuur oplopen tot wel circa 35°C. Is eenmaal de ergste regen voorbij, dan komt het orkaanseizoen. Eind augustus, begin september ontstaan de tyfoons boven zee. Komen deze tropische stormen aan land, dan waait en regent het voor een dag of 2 hard. Daarna zijn de luchten weer helder en onbewolkt.

Kersenbloesem & Herfst
Twee bijzondere seizoenen zijn het voorjaar en de herfst. Eind maart, begin april kondigt de bloei van de Japanse Kers het voorjaar aan. Vanuit het diepe zuiden trekt de bloei van de kersenbloesem naar het hoge Noorden. De kersenbloesemtijd valt in Tokio altijd een à twee weken later dan in Kyoto dat 600 km meer naar het zuiden ligt. Tijdens de herfst, als de bomen prachtig kleuren, schuift de kleurenpracht langzaam van Hokkaido in september naar het Zuiden. Hier kleuren de bomen pas in november.

 

https://www.vnc.nl/bestemming/japan/487/home