Estudio Esteban
Image default
Recreation / Travel

Interessante routes voor stadswandelingen in Belgische steden

Wanneer u graag een stedentrip maakt en verschillende steden ontdekt dan kunt u nu ook routes voor stadswandelingen downloaden. Zo bent u geen onnodige tijd kwijt aan het uitzoeken waar u bent en waar u naartoe moet. Met de kant en klare routes voor stadswandelingen leert u de gehele stad kennen en u kunt ook nog een keuze maken uit verschillende soorten routes per stad. België heeft enkele interessante steden die het waard zijn om voor een stadswandeling te bezoeken.

Stadswandeling in Antwerpen

Antwerpen is een grote stad, maar ook een oude en historische stad. Voor een stadswandeling in Antwerpen zijn er verschillende routes te downloaden. Als u van musea houdt, dan is de museumroute ideaal voor u. De route leidt u langs 15 verschillende musea en monumenten en u beslist zelf welk museum u wilt bezoeken. Wilt u de geschiedenis van oud tot nieuw in Antwerpen bekijken dan is daar ook een route voor. Via het oude centrum gaat u onder de Schelde door naar het nieuwe gedeelte.

Stadwandeling in Brugge

De route Brugge poortenwandeling laat u zien waar Brugge beroemd om is. De vele poorten en de stadsvesten. Ook leidt de route u door de aanwezige fraaie natuur. Omdat het oude centrum van Brugge op de monumentenlijst van de UNESCO staat, kunt u met de monumentenroute alle monumenten in Brugge bekijken. Zo bent u na een stadwandeling in Brugge volledig op de hoogte van de historie van deze oude stad.

Stadswandeling in Gent

Gent is een stad met een rijke historie en dat is te zien aan de vele historische gebouwen. Niet voor niets zijn er daarom verschillende routes van een stadswandeling door Gent beschikbaar die u door het historische centrum van de stad leiden. De museumroute leidt u langs 10 Gentse musea. Maar u kunt ook een specifiek deel van de stad ontdekken met de stadswandeling ‘Gent langs Rabot en Oud-Begijnhof’. Wilt u enkel de belangrijkste bezienswaardigheden zien dan is de stadswandeling van alle hoogtepunten van Gent ideaal voor u.

Stadswandeling in Namen

Namen is een stad die ligt langs de Maas en de Samber. Met een stadswandeling door Namen, leert u alle aspecten van de stad kennen. U wandelt door het winkelgebied van de stad met autovrije straten en u kunt tot rust komen in het wandelpark aan de Maas en genieten van de natuur en de mooie panorama’s. Namen is een veelzijdige en mooie stad die absoluut het ontdekken waard is.

https://www.reisroutes.be