Estudio Esteban
Image default
Recreation / Travel

Het ruige vulkanische landschap van de Canarische Eilanden boeit iedere vakantieganger

Dankzij zijn mild en aangenaam klimaat vallen de Canarische Eilanden bij alle toeristen in de smaak. Deze tot ieders verbeelding sprekende eilandengroep ligt ten westen van Marokko en telt met La Palma, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura en Lanzarote in totaal zeven eilanden. Vooral Fuerteventura en Lanzarote begroeten jaarlijks de meeste toeristen. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Het is er nog relatief rustig met vele authentieke plekjes en een ongerepte natuurde. ‘s Nachts wacht er een druk uitgaansleven. Op de Canarische Eilanden weet men als geen ander wat feesten is. Wil je genieten van een vakantie op de Canarische Eilanden maar ben je niet zeker welk eiland kiezen? Bezoek dan zeker Lanzarote en Fuertevetura maar vergeet de andere eilanden zeker niet. 

Mooiste bezienswaardigheden Fuerteventura 

Alle Canarische eilanden weten te boeien met hun ruige natuur en hun vulkanisch decor, maar wat zijn nu de mooiste bezienswaardigheden van Fuertaventura? Op Fuerteventura maak je kennis met het rustige levensritme van de plaatselijke bevolking gecombineerd met drukke promenades en een levendig nachtleven. Op Fuerteventura verveelt zich niemand. Je maak je kennis met El Jable, een prachtig beschermd duinengebied. In de vele historische steden en dorpen herken je vele en goed bewaarde sporen van het koloniale verleden. 

Bezienswaardigheden Lanzarote 

Lanzarote is het meest schilderachtige van alle Canarische eilanden. Zijn kurkdroge en uitgestrekte zandvlaktes boeit iedereen. Dat is niet alleen zo in de zomer. Gedurende het hele jaar mag Lanzarote honderdduizenden toeristen uit alle hoeken van de wereld begroeten die de bezienswaardigheden in Lanzarote komen bezoeken. Zij kiezen vooral voor de grote badplaatsen zoals Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise. Naast zon, zee en strand heeft het eiland ook enkele boeiende bezienswaardigheden. De vaak ongerepte natuur met zijn uitgestrekte landschappen, zijn zeldzame natuurverschijnselen en plaatselijke kunstenaars zoals César Manrique vormen de grootste aantrekkingskracht van Lanzarote. Het is een compact eiland met een uitstekend aangelegd en goed onderhouden wegennet. Dat zorgt er voor dat je meerdere bezienswaardigheden op een dag kunt bezoeken. Een vakantie op Lanzarote is ook budgetvriendelijk en vind je vooral online. Het vulkaangebied of een kennismaking met dolfijnen in het Rancho Texas Park mag op je to do lijst Lanzarote zeker niet ontbreken.

https://www.reisroutes.nl/