Een producent met een clean room voor een steriele verpakking

Wat is het punt van een steriele verpakking? In de health care sector is het denkbaar, maar voor de voedingsmiddelenindustrie zijn verpakkingen met verschillende inhoudsmaten toch voldoende? Zij maken namelijk gebruik van een cleanroom met ISO-klasse 7. De cleanroom heeft een hogere luchtdruk dan de ruimte erbuiten, waardoor er geen schadelijke lucht naar binnen kan stromen. Op deze manier worden producten in de cleanroom op de schoonst mogelijke manier geproduceerd. Om de PET verpakking volledig steriel te maken, kan de verpakking worden na behandeld met gammastraling. Dit maakt de steriele verpakking klaar voor gebruik in de medische sector.

Ruime keuze bij kopen van uw steriele PET verpakking

Zeker wanneer u uw assortiment aan het uitbreiden bent, is het fijn als u gebruik kunt maken van een fabrikant die verschillende verpakkingen in het assortiment heeft.

Een steriele PET verpakking in alle voor te stellen vormen en maten, daarvoor gaat u natuurlijk naar een specialist. Zo vindt u bij een specialist als PET Power een enorm assortiment aan standaard PET verpakkingen, bestaande uit meer dan 700 PET flessen en -potten. De kans is groot dat u ook voor uw product wel de juiste verpakking vindt. Wilt u echter een écht speciale PET verpakking voor uw product? Dan kunt u bij de specialist vaak ook terecht voor een innovatieve en specifieke verpakking op maat gemaakt voor uw product. Op deze manier kunt u ook uw verpakking steriel maken. Zoals u ziet, vindt u bij de specialist voor elke toepassing wel de juiste PET verpakking.

De PET verpakking wordt gebruikt in verschillende industrieën

De PET verpakking is al jarenlang erg populair. Maar waar komt die populariteit nu eigenlijk vandaan? Is het pure marketing, of zit er toch meer achter? U vindt er namelijk een selectie aan meer dan 700 verschillende standaard PET verpakkingen. Het is dan ook niet gek dat de al dan niet steriele PET verpakking in diverse industrieën wordt gebruikt. Zo ziet u regelmatig PET verpakkingen voor cosmetische producten, voedingsmiddelen, en schoonmaakmiddelen. Doordat PET ook als steriele verpakking kan worden gebruikt, ziet u dit materiaal ook vaak terug als verpakking in de medische sector. Eén materiaal, vele mogelijkheden: dat is PET.