3 voordelen van LED inbouwspots

Estudioesteban

Wanneer je op zoek gaat naar verlichting voor ruimtes in je huis, kom je verschillende soorten lampen tegen: van gloeilampen en spaarlampen tot LED lampen. Wanneer je echter specifiek op zoek bent naar spotjes voor bijvoorbeeld je badkamer dan is de keuze al beperkter. Maar ook in dit geval kom je LED verlichting tegen. Maar wat zijn de 3 voordelen van LED inbouwspots boven andere spot verlichting?

LED inbouwspots zijn goedkoper

In de aanschaf zijn LED lampen niet altijd voordeliger, dat zie je direct terug bij de kassa. Als je echter gaat kijken naar het energieverbruik, dan komen LED inbouwspots wel beter uit de verf. Doordat deze lampen beter met energie omgaan en je dus een veel lager wattage nodig hebt dan voor gewone lampen, verbruiken ze minder stroom en dat zie je dus wél terug op je energierekening

LED inbouwspots gaan langer mee

Gewone verlichting gaat zo’n 5 jaar mee, dan moet je weer nieuwe lampen kopen. LED lampen kunnen wel 15 jaar of zelfs langer mee gaan. Dus in die periode heb je al twee keer nieuwe inbouwspotjes gekocht, terwijl je LED inbouwspots nog steeds vrolijk branden. Ook deze centen kun je dus in je zak houden.

LED lampen zijn beter voor het milieu

LED lampen bevatten geen schadelijke chemicaliën, zoals bijvoorbeeld kwik dat wel in spaarlampen verwerkt wordt. En zoals eerder gezegd, gaan LED inbouwspots langer mee, waardoor er minder van gefabriceerd hoeven te worden. Dit zorgt voor minder fabrieken en minder grondstoffen die nodig zijn voor de fabricage.

Dit zijn de 3 belangrijkste voordelen van LED inbouwspots. Ze zijn op de lange termijn dus erg vriendelijk voor je portemonnee en je draagt ook je steentje bij aan een beter milieu door gebruik te maken van LED lampen.

 

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-inbouwspots.html